woensdag 16 maart 2016

Het quiltfestival en meer.....

Vanmorgen om klokslag 8 uur stonden we in de keuken voor het ontbijt. Dit was weer goed verzorgt door Becky, de dochter van Barbara. Wat was het allemaal weer lekker.


We gingen op tijd weg om naar het quiltfestival te gaan, twee locaties, een in het centrum van Lancaster en de andere daarbuiten. We plaatsten de auto bij de buitenlocatie en gingen met een schoolbus naar het centrum. 





Bij binnenkomst kochten we een kaartje voor 1 dag, het was mogelijk om voor 2 of 3 dagen een kaartje te kopen, maar we twijfelden. En bij twijfel, zeggen wij tegen elkaar, niet doen. Het was een tentoonstelling van quilts en stands van winkels. We hebben erg mooie quilts gezien.






De stands vielen ons tegen, wij konden natuurlijk vergelijken omdat wij al in diverse winkels zijn geweest. Wij hadden dus vergelijkingsmateriaal. In Nederland zijn wij gewend dat op de beurzen leuke aanbiedingen zijn. Nou die leuke koopjes zijn hier ver te zoeken. 
Lol hebben wij natuurlijk wel. Zie onderstaande foto, we hoopten zo dat zij ging zitten😂


Om 3 uur vertrok de schoolbus weer naar de buitenlocatie. Onderweg kwamen we nog rijtjeswoningen tegen met een veranda. 



Daar waren behoorlijk wat stands maar ook hier vonden wij de winkels in de dorpjes leuker. 





Voor ons gevoel hebben we nu weer twee dagen extra omdat we het festival wel gezien hebben. We wilden eerst even naar huis voordat we bij Sally gingen eten. Onderweg werd er  spontaan gestopt voor quiltwinkel. Je weet tenslotte maar nooit wat voor moois ze verkopen. En je zal het maar net nodig hebben.

Dit was weer als vanouds, een leuke winkel met wat frutsels en veel stof. Volgens mij heeft iedereen wel een kleinigheidje gekocht. 
Daarna nog even naar huis om even op te frissen want om 6 uur werden we verwacht bij Sally, een Amish vrouw die op verzoek kookt voor gasten. 


Vol verwachting vertrokken wij naar Sally, haar huis hadden we snel gevonden. Op het erf stond een grote groep mensen. Dat hadden we nu niet verwacht, wij dachten dat ze kookte voor een klein groepje. Binnen gekomen stonden er twee lange tafels. Een voor de groep met gids en de andere voor een familie uit Canada en voor ons viertjes.
De grote groep was behoorlijk aanwezig, wat erg jammer was. 
Maar wat hebben wij gelachen, laat ik eerst wel even zeggen dat het eten erg goed was. Eenvoudig maar lekker, goed en eigenlijk teveel.
Binnen het uur werd geserveerd fruit, appelmoes en bietjes. Daarna werd er een schaal kippen/noedels pap doorgegeven. Snel daarop volgde, aardappels, sperziebonen met meatloof. We hadden dit nog niet op of er stond een dessert op tafel, chocolade-pie en pompoencake. Nog een kop koffie en klaar. 
Sally en haar twee dochters gingen op verzoek van de groep nog een lied zingen. Eerlijk is eerlijk ze kunnen zo mee doen aan de voice of Holland.
Helaas hebben wij geen foto van het diner bij de Amish, wij weten dat ze dat niet prettig vinden. 
Van hun woning hebben wij wel een foto gemaakt. 



Rond kwart voor 8 reden wij naar huis, koffie gezet en heerlijk zitten kletsen. Eerst kwam Becky even kijken en vragen of we nog wat nodig hadden. Nog geen kwartier later kwam Barbara nog even buurten. Heerlijk met haar zitten kletsen, vreselijk gelachen, smeuïge verhalen verteld. Nog een show en tell gedaan over onze mooie quilts en toen vertrok ze weer. 



Inmiddels zitten we nog steeds rond de eettafel. Gaan nog even onze aankopen aan elkaar laten zien en daarna relaxen. Ook vanavond zijn we allemaal weer voor 12 uur op de kamers. We hebben al een plan de campagne voor morgen. Wordt weer een drukke dag.

1 opmerking: